Ο νέος σύγχρονος Πανελλήνιος Ιατρικός Οδηγός, με την ονομασία doctornet δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει χρήσιμο και αναγκαίο εργαλείο για όλους τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις που φιλοξενεί, αλλά και για όλους τους πολίτες που αναζητούν και χρειάζονται συγκεκριμένες πληροφορίες.

Όσον αφορά τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, το doctornet συνιστά ιστότοπο προβολής, ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα καταχώρησης και παρουσίασης κάθε είδους επιχείρησης και επαγγελματία του τομέα υγείας. Ειδικότερα για οποιονδήποτε αναζητά χρήσιμες πληροφορίες, το doctornet είναι μία τεχνολογικά και λειτουργικά πρωτοποριακή μηχανή αναζήτησης, η οποία επιστρέφει γρήγορα και εύκολα αποτελέσματα από ένα μεγάλο εύρος χιλιάδων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η μηχανή χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες στο χώρο της αναζήτησης και του big data, όπως Apache Solr, φίλτρα, αναζήτηση βάσει ακτίνας/σημείου ενδιαφέροντος, autocomplete συνδυασμένων όρων, βελτιστοποίηση απόδοσης, εμφάνιση ανάλογα με τη λεκτική σχετικότητα ή την απόσταση, χάρτες, συνώνυμα και παρέχει κι άλλες πλούσιες δυνατότητες. Επίσης, το doctornet παρουσιάζει σχετικά αποτελέσματα με βάση την περιοχή ή την κατηγορία αναζήτησης καθώς και προβάλλει δημοφιλείς αναζητήσεις, όταν η αναζήτηση δεν έχει κάποια συγκεκριμένη αντιστοίχιση σε πληροφορίες.